Næsearbejde

Næsearbejde

Efter du har taget et eller flere grundlæggende træningsforløb, kan du vælge at tage specialiserede forløb afhængigt af dine ønsker og din hunds evner.

Næsearbejdskurset består af følgende punkter:

  • Søgning
  • Diskriminering (arbejde med fært diskrimination og evt. visuel diskrimination)
  • Introduktion til spor
  • Apportering
  • Dirigering

Søgning

Denne aktivitet stimulerer hundens højtudviklede lugtesans og lader den bruge sin bedste sans på en fornuftig måde. Søgning trætter mere end fysisk aktivitet og hjælper med til at få en velstimuleret hund.

Diskrimination

Denne træning lærer hunden at skelne mellem flere forskellige sanseindtryk og vælge en mulighed ud af flere. Dette kan være færdigheder, hvor hunden ved hjælp af lugtdiskrimination, lærer at finde en genstand med ejers fært mellem andre lignende genstande, der ikke har ejers fært. Træningen kan også foregå med andre færtindtryk, hvor du fx kan lære hunden at skelne mellem lugten af forskellige urter, krydderier eller te. Det er ligeledes muligt at lærer hunden at skelne mellem visuelle indtryk. Hunde har ikke noget specielt veludviklet farvesyn, man kan sagtens se visse farver og kan tilllige kende mønstre, som de kan lære at skelne fra hinanden.

Spor

Denne aktivitet stimulerer yderligere din hunds lugtesans. Du får en introduktion til, hvordan du kan træne spor i din dagligdag.

Apportering

Denne diciplin henvender sig både til hundeejere, der ønsker at fokusere på specielle prøveprogrammer eller blot som en spændende aktivitet i den daglige aktivering af hunden.

Dirigering

Denne grundøvelse indgår i træningen af flere avancerede øvelser og i forskellige former for træning. Det at kunne dirigere hunden til siderne og evt. også frem og tilbage er brugbart ved både søgning af genstande, apportering af udlagte genstande og i andre lignende situationer.

Opstart: Næste opstart: februar 2019.